';

Емисије

Научници Србије

“Научници Србије” – Емисија о научницима из Србије који су постигли завидне резултате у најразличитијим областима, они су младе наде наше науке – физичари, хемичари, молекуларни биолози и многи други. Ово је прича о њиховим достигнућима, инспирацији и плановима за будућност.

Емисију можете гледати овде

Недељна доза здравља

Емисија посвећена медицини и здравом животу. Недељна доза здравља пружа гледаоцима одговоре на бројна питања везана за здрав начин живота, превенцију болести, како препознати проблем и коме се обратити, али и о најновијим терапијама за свако обољење.

Емисију можете гледати овде

Футура

Емисија која се бави проблемима очувања животне средине, промоцијом еколошких принципа, као и најновијим достигнућима „зелене“ технологије и науке.

Емисију можете гледати овде

Панта пита

Едукативна емисија намењена деци и омладини која на интересантан и узбудљив начин пружа одговоре на интересантна питања везана за свет који нас окружује.

Емисију можете гледати овде

На каучу

Ова емисија кроз низ занимљивих и популарних тема уводи гледаоце у свет психологије и психијатрије, али и пружа стручно виђење на појаве везане за масовну културу и проблеме које глобализација доноси са собом.

Емисију можете гледати овде

Научник дана

Коме захвалити за авион, радио, путовање у свемир, рачунаре, аутомобиле? Најеминентнији људи из света науке, они који су поставили трендове, који су заслужни за највећа открића наше ере, људи о којима морамо знати – о њима ћете имати прилику да чујете све, управо у овој емисији.

Емисију можете гледати овде

Универзитетска предавања

Предавања са најпрестижнијих универзитета широм света. Наши гледаоци имаће прилике да прате најактуелније теме најразличитијих научних области које ће предавати најпознатији светски професори. Кембриџ, Јејл, Колумбија само су неки од универзитета који ће представити своја предавања.

Емисију можете гледати овде

Експерименти професора Крампфа

Заједно са професором Крампфом имате прилику да закорачите у свет занимљивих експеримената који ће вам помоћи да упознате свет науке на сасвим другачији начин. Сазнајте све о гравитацији, светлу, основама форензике и многим другим занимљивим научним чињеницама које ће у својим експериментима појаснити професор Крампф.

Емисију можете гледати овде

Кан академија

Стручњаци са чувене Кан академије се воде максимом „бесплатно образовање за било кога, било где“, те вам Српска Научна Телевизија преноси њихове курсеве из физике, хемије, историје, уметности и многих других области.

Емисију можете гледати овде

Са квантне тачке

Област физике више није непознаница, и није област која занима само научнике. Сазнајте више о феноменима, теоријама и експериментима из области физике који ће вас запањити и одушевити – јер се управо ту крију објашњења за тајне васионе.

Емисију можете гледати овде

Компас

У овој емисији вас водимо на путовање око света – Хонг Конг, Москва, Мртво море – само су нека од места која можете посетити кроз наше репортаже, али, ова посета није само туристичког карактера, поред бројних лепота ових места, имаћете прилику да сазнате више о њиховим особеностима, историји, науци, друштву.

Емисију можете гледати овде

Времеплов

Сваки датум у људској историји има свој значај, људе који су га обележили, открића, догађаје, а у овој емисији ћете сваког дана имати прилику да сазнате шта је баш тај датум учинило значајним и шта се тада догодило, а што је изменило наш свет.

Емисију можете гледати овде

Вести

Српска Научна Телевизија доноси вам најновије вести из области културе, науке, уметности, образовања, технологије и иновација.

Емисију можете гледати овде

Знање Србије

Кроз ову емисију ћете имати прилику да се упознате са најновијим технолошким достигнућима, патентима, истраживањима, открићима и пројектима наших научника, доктора и студената – великих талената, људи са знањем, умећем и идејама.

Емисију можете гледати овде

Портрет код Ивана

Академски сликар Иван Коцић вам октрива нову страну јавних личности, не њихова нашминкана лица и савршену спољашњост, већ праве људе који овде са вама деле своје ставове, искуства, мишљења и планове, док Иван слика њихове портрете.

Емисију можете гледати овде

Научни универзум

Овај серијал вам кроз низ занимљивих чињеница пружа увид у фасцинантни свет науке. Објашњења и одговори који муче многе међу нама, налазе се управо на програму Српске Научне Телевизије.

Емисију можете гледати овде

Културишка

Свет културе на вашем длану. Доносимо најинтересантније са наше културно-уметничке сцене, откривамо вам нове таленте из света сликарства, музике, глуме и књижевности.

Емисију можете гледати овде